Anlita en hantverkare till att slipa trägolv

Att slipa trägolv kan vara en krävande uppgift och kräver rätt kunskap, verktyg och tekniker för att få ett optimalt resultat. Här är några skäl till varför du bör överväga att anlita en hantverkare för att slipa dina trägolv:

1. Erfarenhet och expertis

En hantverkare som specialiserar sig på att slipa trägolv har erfarenhet och expertis i att utföra denna uppgift på ett effektivt och noggrant sätt. De har kunskap om vilka verktyg och tekniker som ska användas för att ge dina trägolv det bästa möjliga resultatet.

2. Professionellt verktyg och utrustning

En hantverkare har professionellt verktyg och utrustning som behövs för att utföra slipningen på ett effektivt och säkert sätt. De har också tillgång till högkvalitativt material som kan användas för att ge dina trägolv ett långvarigt skydd och en högkvalitativ finish.

3. Tidsbesparing

Att själv slipa trägolv kan vara en tidskrävande uppgift och kan ta mycket längre tid än att anlita en hantverkare. En hantverkare kommer också att ha förmågan att utföra arbetet snabbare och effektivare än om du själv skulle utföra det.

4. Garanti på utfört arbete

En hantverkare som specialiserar sig på att slipa trägolv kommer ofta att ge en garanti på det utförda arbetet. Detta ger dig en extra trygghet att veta att du har gjort en investering i dina trägolv som kommer att hålla länge och som också är skyddat genom en garanti

5. Ett vackert slutresultat

Slutresultatet av dina slipade trägolv kan påverka hela interiören i ditt hem eller företag. Genom att anlita en hantverkare som är specialiserad på att slipa trägolv kan du vara säker på att du får ett vackert slutresultat som gör att ditt hem eller företag ser fantastiskt ut.

Vill du hellre slipa ditt trägolv själv kan du följa vår guide nedan

Guide till att slipa trägolv

Att slipa ett trägolv är ett vanligt sätt att förnya och förbättra golvet. Det kan också vara ett utmärkt sätt att förbereda golvet för ytbehandling, till exempel lack eller olja. Att slipa trägolv är inte en enkel uppgift, men med rätt utrustning och teknik kan det göras själv. Här är en guide för att hjälpa dig att slipa ditt trägolv.

1. Förberedelse

Det vi erbjuder er som kund är allt inom väggarbeten, golvläggning och plattsättning (kakel & klinker). Alltid till ett bra pris och med hög kvalitet.

2. Inspektera golvet

Innan du börjar slipa ditt trägolv är det viktigt att inspektera golvet noggrant för att upptäcka eventuella skador eller ojämnheter. Om det finns några djupa repor, skador eller flisor på golvet måste du reparera dem innan du börjar slipa.

3. Slipa golvet

För att slipa golvet behöver du en golvslipmaskin. Dessa maskiner kan hyras från de flesta byggvaruhandlare. När du har maskinen, börja med det grova slipbandet, som kommer att ta bort det översta lagret av träet. Arbeta dig långsamt genom rummet, arbeta från den ena änden av rummet till den andra.

När du är klar med det grova slipbandet, byt till ett finare slipband. Arbeta dig igenom rummet igen med det finare bandet för att ta bort eventuella återstående märken eller flisor från det grova bandet. Fortsätt sedan med det finaste slipbandet för att få en mjuk och slät yta på golvet.

4. Städa upp

När du har slipat golvet, städa upp noggrant för att ta bort allt damm och träspån. Du kan använda en dammsugare eller en borste för att ta bort dammet från golvet och från områden runt omkring. Det är också viktigt att torka golvet noggrant för att ta bort eventuella fuktfläckar.

5. Applicera ytbehandling

Efter att du har slipat och rengjort golvet är det dags att applicera ytbehandling. Detta kan vara lack, olja eller vax. Se till att följa tillverkarens instruktioner för att applicera ytbehandlingen noggrant. Applicera tunt och jämnt, och se till att låta golvet torka helt innan du går på det.

Slutligen, när ytbehandlingen har torkat helt, kan du flytta tillbaka dina möbler och njuta av ditt förnyade trägolv.

Slutligen, att slipa ett trägolv kan vara en tidskrävande process.

Vill du ha ett kostnadsfritt hembesök?

Fyll i vårt formulär så har jag allt jag behöver för att ringa och boka ett möte med dig vilket vi följer upp med en offert.

Vilka är vi?

SH Golv AB är det kompletta företaget för dig som behöver hjälp inom golv & plattsättning. Vi utför de flesta typer av golvläggning för såväl privatpersoner som företag. Som auktoriserat golvföretag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten. Vi hjälper dig även med ROT-avdraget.

Vi har självklart all behörighet inom vårt yrke samt F-skatt och jobbar med marknadsledande leverantörer.

Känn dig trygg

Som kund hos oss kan du känna dig trygg att du får ett väl utfört arbete av kunniga golvläggare. Vi har lång yrkeserfarenhet och ser till att hålla oss uppdaterade på nyheter i branschen.

Företaget innehar F-skattebevis och är momsregistrerat.
Org. Nr. 556746-7799

Känn dig trygg

Vi utför golvläggning alla former för såväl privatpersoner som företag. Som auktoriserat golvföretag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten.

Plattsättning

Vi sätter kakel & klinker. Vi kan även erbjuda er en totalentreprenad på t. ex badrum.
Läs mer

5

Textilmattor

Vi lägger textilmattor av alla slag från marknadsledande leverantörer.

5

Trägolv & Laminat

Vi lägger alla typer av trä och laminat golv. Hör av dig till oss så tar vi fram pris mm.

Slipning av trägolv

Vi slipar ditt golv till nyskick. Hör av dig till oss för kostnadsfri konsultation.
Läs mer

Vi radonsäkrar ditt hem

Vi är certifierade för att få utföra Radonsäkra med ARDEX.

ARDEX har utvecklat fyra enkla, snabba och ekonomiska lösningar för hus och källare i det existerande fastighetsbeståndet.

Med ARDEX lösningar är det nu möjligt att bygga om en gammal källare till ett nytt radonsäkert kontor eller allrum på kort tid och till ett lågt pris.

Se filmen:

Nöjda kunder i fokus!

★★★★★

Läs och ge oss gärna ett omdöme på Google. Klicka här!

Garanti

Som auktoriserat golvföretag ger vi dig trygghet med garanti på utförda arbeten.

Vi har lång yrkeserfarenhet och ser till att hålla oss uppdaterade på nyheter i branschen.

Utnyttja ROT-avdraget hos oss!

Med ROT-avdraget får du tillbaka 30% av arbetskostnaden när vi hjälper dig.

Några av våra leverantörer

Vi kan beställa från i princip vilken leverantör som helst. Här är ett par av de som vi har ett nära samarbete med.